ESP: Sumber Soya Terbaik!

Kenapa ESP Shaklee Jadi Pilihan dan 'Hot Product'

1.Protein Soya ESP Shaklee berkualiti tinggi dan berkesan serta selamat untuk pengguna

2. Protein soya ESP Shaklee adalah berasaskan soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino termasuk 9 asid amino penting yang diperlukan tetapi tidak dapat dihasilkan oleh tubuh.

3. Protein soya bukan-GMO ESP Shaklee dihasilakn di bawah Identiti Perservation Program (IPP) di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

4. ESP Shaklee rendah lemak, bebas laktosa dan kolestrol

5. Protein Soya Shaklee ditanam secara organik, bebas gluten bebas yis, laktosa bebas dan tidak mengandungi tiruan, perisa, pemanis, warna atau pengawet.

6. Shaklee Protein Soya mengandungi SEMUA sembilan asid amino, yang di PERLUkan setiap hari supaya sel-sel tubuh dapat berfungsi dengan betul, dan tubuh dapat membuat hormon, jus penghadaman, enzim, sel-sel yang sihat baru serta antibodi.

7. ESP Shaklee telah ditambah kalsium jadi ia tidak berasid. Kebanyakkan soya bersifat asidik

8. Soya Shaklee dibasuh dengan menggunakan air bukan dicuci dengan alkohol, jadi soya shaklee mempunyai isoflavon aktif.

9. Shaklee membuang "anti-tyrosine, anti-growth" dari soya.

10. Susu soya Shaklee adalah mentah tidak dimasak, jadi mengandungi enzim aktif, dan asid aminonya tidak terubah oleh haba.

11. Imbangan jumlah asid amino susu soya Shaklee adalah betul.


ESP (Soy Protein Isolate Powder) Shaklee menyediakan 30 hidangan dan setiap hidangan mengandungi:
• 14 gram protein soya
•  500 mg kalsium

•  30 + mg isoflavon aktif

•  0 mg kolesterol
•  Kurang daripada 1 gm lemak
•  110 kalori
•  Gylcemic rendah (sesuai untuk pesakit kencing manis)
•  Bebas laktosa
•  Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna.




Kesan kekurangan Protein

1. Metabolisma badan menjadi rendah dan berat badan mudah naik
2. Kadar penyerapan kalsium dan pemuliharaan kalsium tulang terjejas. Kekuatan tulang 
    berkurangan.
3. Mood yang berubah - tidak ceria dan hati tidak tenang
4. Kekurangan protein menyebabkan gula dalam darah tidak stabil
5. Menyebabkan penyakit Marasmus - kadar perkembangan fizikal seseorang terbantut. Oleh sebab itu, ibu-ibu mengandung dan menyusu memerlukan protein yang cukup untuk perkembangan fizikal dan mental anak yang sihat.
6. Menyebabkan penyakit Kwasyiokor - bendalir tisu berkumpul dalam badan menyebabkan penghidap mengalami perut buncit dan cirit-birit dan kehilangan selera makan

Sebagai pengguna yang bijak, kita harus memilih produk kesihatan yang terbaik dan selamat agar kita mempunyai tubuh badan yang sihat dan hidup yang ceria demi ahli keluarga tersayang selain tidak memberikan kesan mudarat dalam jangka masa panjang. Tambahan bagi yang ibu yang mengandung dan menyusukan perlu berhati-hati dalam memilih sumber makanan dan supplement yang selamat dan tidak menjejaskan kandungan dan anak. Apa yang dimakan akan disalurkan kepada anak kita.

Jom grab 1 tong harini.. Anda juga pasti jatuh cinta! :) Hubungi saya utk konsultasi percuma & harga terbaik dr saya! 




-Anniz Mohtam-
019-3514245
SID 919091
COD Banting & Telok Panglima Garang
Penghantaran melalui pos ke seluruh Malaysia

Comments